Lastbil och personbil i krock

En lastbil och en personbil har kolliderat norr om Kodemotet på E6 i norrgående riktning. Två personer har avförts till sjukhus – en med ambulanshelikopter.

Klockan 9.30 på onsdagmorgonen inkom larmet till räddningstjänsten om en trafikolycka på E6 i Kode, norrgående riktning.

– Det är norr om Kodemotet som en lastbil och en personbil har krockat. Jag vet inte hur det har gått till, men vi är där nu med Kodestyrkan och Kungälvsstyrkan, fyra räddningsfordon och ett ledningsfordon, säger larm- och ledningsoperatör Niklas Fogelquist på räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter att olyckan inträffat.

Larm- och ledningsoperatör Kalle Kivistö berättar en halvtimme senare att räddningstjänsten fått klippa ut en person från personbilen.

Två personer är avförda till sjukhus, en via ambulanshelikopter, berättar Helen Wickberg, teamledare på SOS alarm. Efteråt kommer uppgifter om att ytterligare en person kan ha åkt med ambulans till sjukhuset, men det är ingenting som bekräftats.

Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i väst, bekräftar.

– Föraren av personbilen har avförts till Sahlgrenska med ambulanshelikopter, det är befarat arm- och benbrott som det rör sig om. Lastbilschauffören har åkt med vanlig ambulans till Kungälvs sjukhus. Där är anledningen nacksmärtor. Båda är män, säger han.

Vet man vad som har inträffat?

– Av någon anledning har personbilen kört rakt in i den stillastående lastbilen. Eftersom det har uppkommit personskador kommer det säkert att upprättas en anmälan av något slag.

Enligt Trafiken.nu var vägen avstängd i norrgående riktning till 10.45. Sajten uppger att vägen nu ska vara framkomlig igen. Det kan dock fortsatt vara viss köbildning.

Tobias Holmgren

Karina Hansson