Foto: Niklas Göransson

Lastbil fick sladd och välte

En lastbil fick sladd i halkan och välte i diket på Karebyvägen. Det är en av flera olyckor på måndagsmorgonen och räddningstjänsten varnar för att det är mycket halt på vägarna.

Det var vid halv tio på förmiddagen som räddningstjänsten fick larm om en lastbilsolycka på Karebyvägen i höjd med Ingetorpssjön.

– Det var en lastbilsförare som kom söderifrån och sladdade av vägen. Vi var på plats och hjälpte till och polisen var också där och spärrade av vägen under räddningsarbetet, säger Carl-Gösta Hermansson, insatsledare på Bohus Räddningstjänstförbund.

Vägen var avstängd i ungefär 45 minuter men vid kvart över tio kunde vägen öppnas igen. Föraren fick föras till sjukhus.

– Han har klarat sig ganska bra men är på sjukhus för omplåstring. Det var heller inget läckage på platsen vilket är tur med tanke på sjön, säger Hermansson.

Olyckan är en av flera som skedde i det besvärliga väglaget på måndagsförmiddagen. Tidigare på morgonen krockade två bilar i Hålta och en skåpbil körde av vägen på E6.

Läs mer: Flera olyckor i morgontrafiken

Det besvärliga väglaget gör också att räddningstjänsten varnar trafikanter som är ute på vägarna.

– Det är riktigt halt och jag vill uppmana folk att köra försiktigt, säger Carl-Gösta Hermansson.

Kajsa Lind

kajsa.lind@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar