Lasse Dalqvistsällskapet på besök

Hermansby PRO Det blåste en isande nordanvind när vi 65 djupfrysta gjorde entré i Inlandsgården. Väl inne blev det snart varmare i kroppen för skulle vi underhållas med sång och musik.

Vår vice ordförande Morgan Lindberg hälsade det populära LasseDalqvistsällskapet välkomna. Tur att vi haft så duktiga byggare av Inlandsgården för scenen fick ta emot 13 välvuxna herrar och damer, musiken fick ta plats nedanför scenen. Med: ”Hej på dej du gamle glade göteborgare” inleddes den fina kavalkaden med Lasse Dahlqvists välkända sånger. Visan om Göteborgs 350-års jubileum: ”Välkomna till Göteborg”, följdes av:” Våren kommer från väst”, ”Stuvarevalsen”.

I duett med utklädda damer framfördes: ”Kom lella vän ska vi segla” följdes av: ”Här dansar de brede pöjkarna”. På repertoaren fanns även Lasses samarbete med Edvard Persson. Det blev: ”Lite grann från ovan” och: ”Kalle PÅ Spången”. Evert Taube fick också en plats: Tango i Nizza framfördes med fin känsla. Filmmusik av Lasse: ”Upp och pröva dina vingar” följd av ”Jolly Bob”.

Björn, iförd båtmössa, sjöng sedan soldatvisan ”Kålle på permis”. BO sjöng finstämt visan: ”Morfar berättar” Lasse var ju seglingsfantast, så självklart kom: ”Lördag på Långedrag” och självklart ”Dans på Brännö brygga”.

Vår Morgan undrade om de ville ha applåder före eller efter extranumret, både skratt och applåder hördes, men vi fick höra visan: Får jag följa dig hem. Morgan inbjöd till kaffebordet och sällskapet bjöd igen med presentbok, CD skivor och signatursång.

Dagen blev till en upplevelse för oss som minns Lasses Luciaengagemang med kröning på Kungstorget och hans fina visor. Denna visstund avslutades med kaffekommitténs delikata bord, lotteridragning på våran Mariannes uppdukade vinstbord.

De som fortfarande hade krafter kvar, stannade och deltog i Gerhards seniordanscirkel. Vi andra vandrade hem, bortglömd var den kalla vinden, och vi nynnade på Lasses oförglömda sånger.

Rolf Bengtsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar