En till sjukhus efter lägenhetsbrand

En brand utbröt på torsdagskvällen i en lägenhet på Fontinvägen. Minst en person ska ha förts till sjukhus med ambulans.

Larmet om branden kom strax före kockan 19 på torsdagen.

– Vi har gått in med rökdykare. Det har varit en del rök men annars är det oklart med omfattningen, säger Gunnar Skaven, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Räddningstjänst, polis och tre ambulanser larmades till platsen. Minst en person ska ha förts till sjukhus.

– Vi fick in det via trygghetslarmet. Det är en lägenhet som skulle vara rökfylld men man kunde inte se några lågor när man ringde in, säger Ola Nilsson, larm- och ledningsoperatör på SOS Alarm.

Martin Hallberg är vakthavande befäl på polisen region Väst.

– Vi är där och arbetar på plats. När det brinner så handlar det i första hand räddningstjänstens arbete, vi är där för att eventuellt hjälpa till att utrymma eller utreda brottsmisstankar men det är alldeles för tidigt att säga något om det ännu, säger han vid 19.30-tiden.

45 minuter senare kan han bekräfta att åtminstone en person har förts till sjukhus.

– Det verkar vara ett sjukdomsfall. Det kan naturligtvis ha ett samband med branden ändå, men i nuläget så behandlar vi det som ett sjukdomsfall.

Strax före klockan 20 lämnade räddningstjänsten platsen.

– Det var varit rökutveckling i lägenheten, men vad det beror på vet vi inte än, säger Fredrik Johansson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Jacob Humlén

jacob.humlen@kungalvsposten.se