Kvinna knivskars allvarligt vid rånförsök – polisen söker vittnen

En kvinna i 55-årsåldern knivskars i samband med ett rånförsök på gångbron över E6 i Kungälv natten till söndag. Kvinnan larmade själv polis.

Nu är läget kritiskt för den allvarligt skadade kvinnan.

Det var strax innan 03.00-tiden som en kvinna ringde in och berättade att hon blivit knivskuren och slagen. Kvinnan befann sig då på gång- och cykelbana mellan Thorildskolan och Komarken.

– Våra tekniker är på plats sedan 06.30-tiden nu på morgonen. Vi håller på och utreder, det är ingen idé att spekulera om vad som har hänt. Kvinnan var väldigt medtagen och det var svårt att prata med henne. Hon ringer in vid 02.56-tiden, men det har hänt något innan, så har man hört något från 01.00- och 01.30-tiden är det intressant, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Kvinnan fördes med ambulans till Kungälvs sjukhus.

– Hon blir knivskuren i samband med ett rånförsök. En okänd man hotar och försöker ta kvinnans mobil. Hon försöker värja sig och då knivskär och slår han kvinnan med någon form av vasst föremål, säger Christer Fuxborg, till Kungälvs-Posten, strax innan klockan 09.00 på lördag morgon.

– Det är en man, det är vad kvinnan själv säger till oss, och han springer från platsen i okänd riktning. Vi vet inte om han springer mot Komarken eller in mot Kungälv centrum, säger han.

Kungälvs sjukhus har inte kunnat ge information om skadeläget för kvinnan. En anhörig uppger att kvinnan är allvarligt skadad, och att kvinnan återupplivats på söndagsmorgonen och nu ligger på intensiven.

– Läget är kritiskt och kommer vara kritiskt i några dagar. Hon hade knuffat undan mannen och då hade han blivit arg, säger en anhörig.

Christer Fuxborg säger att det i nuläget inte finns några vittnen till händelsen, men att polisen är intresserad av iakttagelser som kan ha gjorts runt den aktuella tidpunkten och platsen.

Ring 114 14 för att lämna uppgifter och tips till polisen.

Gärningsmannen verkar inte ha fått med sig något vid rånförsöket. Kvinnans mobil är i förvar hos polisen.

Avspärrningarna på brottsplatsen hävdes strax efter klockan 11.

– En DNA-hund fortsätter att söka i området och en del fynd har hittats, säger Christer Fuxborg, på söndagseftermiddagen.

Händelsen utreds som mordförsök.

Catrin Hansson

catrin.hansson@kungalvsposten.se