Kungälvsmässan slog ”rekord i allt”

Årets mässa blev större än någonsin och arrangörerna är nöjda efter tre intensiva mässdagar.

– Absolut bästa mässan någonsin, säger Kent Bengtsson.

Rekord i allt. Så sammanfattar arrangörerna Kent Bengtsson och Mats Båthen mässan som hade fler besökare, fler utställare och större yta än tidigare mässor. 15 000 besökare räknades in under mässdagarna torsdag till lördag.

Inga tomma ytor

– Det är svårt att räkna besökare när det är fri entré, men vi har en simpel metod som vi använt på alla mässorna så det är samma felmarginal alla åren. I år ökade besökarantalet med tusen personer och då har vi inte tagit till i överkant, säger Kent Bengtsson.

Tvåhundra utställare deltog. Det var något färre föreningar, men fler företag än tidigare år. Därmed var det fullbokat och av utrymmesskäl kan mässan inte växa så mycket mer.

– Det är både bra och dåligt, och innebär att de som vill vara med nästa gång får vara på tårna. Det är bättre att sälja en bristvara än att ha en mässa med tomma ytor.

Kompetenta utställare

Kent Bengtsson konstaterar att kvaliteten på montrarna har blivit bättre för varje mässa vilket är en framgångsfaktor.

– Standarden och kompetensen hos utställarna har ökat enormt. De är proffsiga och har lagt ner massor av arbete. Vi arrangörer har jobbat hårt, men utställarna troligen ännu mer.

Har ni fått några kritiska synpunkter?

– Några utställare i Bygga- och bo-avdelningen kände sig lite undanskuffade och tyckte att folk hade lite svårt att hitta dit. Nu ska vi andas ut lite och sedan får vi utvärdera det och allt annat, säger Mats Båthen.

Stödgalan ställdes in

Trots mässans publik-rekord fick avslutningen på mässdagarna, Stödgalan för Jontefonden ställas in på grund av för få sålda biljetter.

– Det är så klart jättetråkigt, men vi hade nog vädret emot oss. Folk vill inte gå in och sätta sig när det är så underbara kvällar. Vi får ordna stödgalan vid ett senare tillfälle, säger Gunilla Ivarsson på Jontefonden.

Anna Hedlund

LÄS MER: om Kungälvsmässan på sidan 10.