Kungälvs handbollsherrar i serieledning

Tio seriepoäng var hösten mål – det blev 17 och nu går herrlaget till julvila som serieledare i division 1 södra.

– Det känns bra, men höstsäsongen är bara en transportsträcka, nu blir det betydligt tuffare, säger tränaren Robert Fasnacht.


KHK:s herrar mötte Ystad IF:s farmarlag i Mimershallen i tisdags kväll. Det blev en enklare seger än de räknat med.

– Vi hade förväntat oss att de skulle plockat med fler spelare, vår taktik var byggd runt tre bra niometare i deras lag, men de var inte med. Vi blev lite ställda eftersom man gärna vill veta vad man ska möta, men den här gången var det till vår fördel. Därför är siffrorna kanske lite bättre än vad de borde vara, men man ska aldrig skämmas över en seger, säger Robert Fasnacht som beskriver segern som en jobbseger snarare än en bragd.

– Både försvar- och kontringsspelet fungerade och vi gjorde det bra igår. Vi gör det vi ska göra. Det känns bra.

Christoffer Persson, mittsexa och lagkapten är nöjd med hösten och tisdagens vinst blev en skön julklapp för laget.

– Vi pratade mycket innan om att det kan vara svårt att ladda om efter tre bra matcher, så det känns skönt att det gick bra igen. Vi är bra på alla positioner nu och alla spelare har klivit fram och tagit chansen när den kommit.


Med segern mot Ystad fick KHK med sig två poäng och toppar därmed tabellen inför vårsäsongen.

– Vi har skapat väldigt fina förutsättningar inför vårsäsongen som blir betydligt tuffare. Nu vet folk vilka vi är och att vi kan spela handboll. Nästa match, 17:e januari, möter vi Ystad borta, och då kommer definitivt de tre spelarna som saknades i den här matchen att vara med, säger Robert Fasnacht.

Anna Hedlund

Kungälvs HK – Ystads IF HF U,  35-22 (18-9)

Division 1 södra herr

Mål: Alexander Anderberg 12, Albin Björklund 8, Christopher Persson 6, Douglas Åhlström 3, Rasmus Nilsson 2, Filip Dahlgren-Elfstrand, Daniel Jansson, Tobias Bengtsson, Joakim Åhlström

Bra: Alexander Anderberg, Albin Björklund