Durspelspelsgruppen Tvärdraget underhöll. Foto: Rolf Claesson

Kulturafton med Tvärdraget

Logen Kongahälla

Logen Kongahälla, i Kungälv, är en av de lokallogerna som finns runt om i Sverige och den ingår i den svensk-amerikanska vänskaps- och kulturorganisationen Vasa Orden av Amerika, som bland annat har till uppgift att upprätthålla kontakter med svenskättlingar i USA och Kanada. Utöver de ordinarie logemötena, arrangeras under året några kulturaftnar till vilket medlemmarna inbjuds, tillsammans med vänner och bekanta.

Tisdagen den 3 oktober hade vi åter igen en kulturafton då ett ca 40-talet Vasasyskon med gäster samlades i Kvarnkullens lilla sal för att få en trevlig stund tillsammans.

Vår Kulturledare Ewa Pilhammar hälsade oss alla välkomna och riktade ett speciellt välkommen till denna aftonens underhållare, Durspelspelsgruppen Tvärdraget, som ingår i Inlands Folkdansare. Denna dag bestod gruppen av 13 musikanter inkl. 2 gitarrister och gruppens ledare Bengt Andreasson samt Anita Hansson.

Det blev först cirka 30 minuters musik blandat med trevlig sång av Leif Nilsson. Repertoaren var mycket omväxlande och trevlig. Sedan blev det kaffe med tillbehör för oss alla, där vi fick möjlighet att prata med varandra och umgås på ett fint sätt. Efter kaffet blev det mera musik och sång. Avslutningsvis tackade vår kulturledare Ewa Pilhammar våra underhållare för en trevlig kväll Vi allanärvarande kunde se tillbaka på en fin gemenskap denna kväll.

Rolf Claesson

Relaterade artiklar
Fler artiklar