Krock i höjd med Nordreälvbron.
En person fördes till sjukhus med lindriga skador. Bild: Linus Olsson

Krock vid Nordreälvsbron – förare förd till sjukhus

Strax före midnatt på torsdagen inträffade en olycka i höjd med Nordreälvsbron. Ett körfält var avstängt på E6 söderut i närmare en timme. En person blev förd med ambulans till Kungälvs sjukhus.

ANNONS
|

Larmet kom in till SOS en kvart före midnatt på torsdagskvällen. Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen.

– Det är två bilar som krockat på uppfarten till bron, säger Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, efter första samtalet.

Räddningstjänstens arbete på plats påverkar trafikens framkomlighet.

– Vi är på plats för sanering och under arbetet är ett körfält på E6 söderut, riktning mot Göteborg, avstängt till cirka 00.30, säger Lars Justelius.

Förd med ambulans till sjukhus

Under tiden leds trafiken genom Kungälv.

I första hand kom larmet in som en flerbilskrock, men efter att räddningstjänst och polis varit på plats kunde de konstatera att det rörde sig om en singelolycka.

ANNONS

– Till en början trodde vi att det var två bilar, men den ena bilen visade sig vara vittne till olyckan. Föraren är förd med ambulans till Kungälvs sjukhus med lindriga skador, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt polisen är bilen totalförstörd och kommer att bärgas från platsen.

Det är i nuläget oklart hur olyckan inträffade, men polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

ANNONS