Kraftig brand i verkstad

En verkstadsbyggnad började brinna i Rollsbo tidigt på tisdagsmorgonen. Explosionsrisk fanns och området stängdes av. Byggnaden fick brinna ner till grunden.

Larmet om branden kom strax före klockan 06 på tisdag morgon och när räddningstjänsten kom fram till verkstaden på Dumpergatan var branden redan fullt utvecklad. 

Eftersom uppgifter om att det eventuellt fanns gasolflaskor i byggnaden spärrade polisen av cirka 300 meter runt brandplatsen och trafiken leddes om genom Rollsbo. 

Räddningstjänsten beslutade att låta byggnaden brinna ner helt. Vid 08.20 meddelade polisen att avspärrningarna hade minskats och då bara omfattade gatan där verkstaden låg. Det fanns vid den tiden ingen explosionsrisk kvar. Inga personer ska ha skadat sig i branden. 

Enligt polisen ska det inte gå att utesluta att branden kan varit anlagd och en anmälan om mordbrand är skriven. 

Svart rök

Vid 11.30-tiden kunde fortfarande svart rök synas från branden.

– Det är små bränder kvar inne i byggnaden, säger Claes Eriksson styrkeledare Bohus räddningstjänst. Röken är giftig men inte så länge man inte står i den. Men det är däck och olja som brunnit. 

De som jobbar i Rollsbo industriområde har kunnat ta sig till sina jobb, men inte köra bil fram till sina arbeten på Dumpergatan. 

– Vi håller på med oljesanering, det hade runnit ut en del olja. 

Anna Hedlund

Linus Annlöv

redaktion@kungalvsposten.se