Kebab, kebabsås, sallad och feferoni – KP testar den klassiska kebabpizzan och utser Kungälvs godaste.
Kebab, kebabsås, sallad och feferoni – KP testar den klassiska kebabpizzan och utser Kungälvs godaste. Bild: Maja Suslin / TT

KP utser Kungälvs bästa kebabpizza

Nu ska det avgöras – var finns Kungälvs bästa kebabpizza? Nominera din favoritpizzeria – eller anmäl dig till KP:s testpanel.

ANNONS
|

Med mycket jämna mellanrum ställs frågan på Facebook: var bakas Kungälvs bästa pizza? Och Kungälvsborna är inte nödbedda när det gäller att hjälpa till – snart finns en lång rad namn på pizzerior i kommentarerna.

Nu vill Kungälvs-Posten en gång för alla avgöra saken genom ett smaktest. Och ska det testas pizza så är det såklart den mest populära sorten som ska käkas – kebabpizzan. Baserat på försäljningsstatistik från Foodora, Onlinepizza och Delivery Hero har sajten recept.se utsett kebabpizzan till svenskarnas favorit (30 december 2023).

Sveriges mest älskade pizza.
Sveriges mest älskade pizza. Bild: Maja Suslin / TT

Att smaka sig igenom kebabpizzor från de 20-talet pizzerior som finns i Kungälvs kommun kommer dock bli övermäktigt för vilken testpanel som helst. Vi vill därför ha er hjälp med att nominera pizzor att testa. Mejla oss och berätta vilken pizzeria som du tycker ska finnas med bland fem finalister!

ANNONS

Är du en riktig pizzaälskare anmäler du dig också till testpanelen för att delta i vårt smaktest. Då får du vara med och kora den absolut godaste kebabpizzan bland de fem som Kungälvsborna har nominerat.

Gör så här för att delta!

Vill du nominera din favoritpizzeria till smaktestet? Mejla redaktion@kungalvsposten.se och skriv ”Kungälvs bästa kebabpizza” i ämnesraden. Senast 20 augusti vill vi ha din röst.

Vill du även delta i smaktestet? Skicka med namn, telefonnummer, ålder och sysselsättning. Du ska kunna komma till KP:s redaktion en eftermiddag i vecka 35. Får vi många anmälningar kommer vi lotta fram deltagarna. Personer som själva jobbar i pizzabranschen kan inte delta i panelen.

LÄS MER:Test: Godaste semlan i Kungälv 2024

LÄS MER:Test: Godaste kanelbullen i Kungälv 2023

ANNONS