Arkivfoto

Kommunanställd åtalas för falska p-tillstånd

En tidigare kommunanställd misstänks ha förfalskat parkeringstillstånd som gjorde att bilägarna kunde parkera gratis i kommunen. Nu åtalas mannen vid Göteborgs tingsrätt.

Mannen misstänks ha förfalskat parkeringstillstånd till två olika personer så att de kunde parkera gratis på allmänna p-platser inom Kungälvs kommun. Det hela uppdagades under 2015 i samband med att en bil, som hade ett falskt tillstånd, behövde flyttas och en anställd på kommunen såg att parkeringstillståndet som låg i rutan på bilen inte såg ut som det skulle.

Kort därefter hittades ytterligare en bil med ett förfalskat p-tillstånd. Förutom att korten var fel ifyllda så låg tillstånden i privatägda bilar. Kommunens tillstånd är dock bara till för fordon som används inom verksamheten, exempelvis hemtjänst.

Nu åtalas mannen för trolöshet mot huvudman, alternativt medhjälp till bedrägeri. Förfalskningen har enligt åklagaren inneburit att kommunen förlorat pengar eftersom bilägarna inte behövt betala parkeringsavgifter samtidigt som privatpersonerna tjänat på tilltaget.

Mannen själv, som inte längre arbetar kvar i kommunen, nekar till anklagelserna. De två personerna som använt korten är en före detta kollega samt en släkting till mannen.

Emma Hellström

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar