Knivskuren kvinna har avlidit

Den kvinna som skadades svårt efter att ha knivskurits den 10 maj har avlidit på Kungälvs sjukhus. Det meddelade polisen strax efter klockan halv fem på fredagseftermiddagen.

– Vi fick under eftermiddagen detta tragiska besked och har även underrättat de anhöriga, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson för polisen i region Väst.

– Det är i nuläget i stort sett vad jag kan berätta, men vi fortsätter förstås utredningen kring händelsen som nu även omrubricerats från misstanke om mord till mord, eftersom kvinnan avlidit, fortsätter han.

Kvinnan i 55-årsåldern blev vid 03-tiden på natten mot söndagen den 10 maj knivskuren i samband med ett rånförsök på gångbron i närheten av Thorildskolan. Kvinnan skadades svårt och har sedan dess vårdats på sjukhus.

En minderårig pojke, under 15 år, är misstänkt för dådet, då han genom hot försökt komma över kvinnans mobiltelefon och därefter knivskurit henne när hon försökt värja sig.

Läs mer:Minderårig misstänkt för knivöverfallet

Läs mer:Kvinna knivskars allvarlig vid rånförsök – polisen söker vittnen

Pojken flydde från platsen efter händelsen utan att få med sig telefonen och kvinnan lyckades själv ringa 112. Hon har sedan dess vårdats på sjukhus med livshotande skador och avled under fredagen.

Den misstänkte gärningsmannen har omhändertagits av socialtjänst under den pågående utredningen, som som bedrivs som en så kallad LUL 31-utredning då den misstänkte inte är straffmyndig.

Läs mer: Ung pojke misstänks – så utreds knivattacken nu

Camilla Moestedt

Karin Henriksson