Kexen bakar 400 000 Baddare

Räkna med kö i Bräckboden. För första gången på ett år bakas Baddare i kexfabriken och i morgon börjar försäljningen.

För att möta efterfrågan har Bräckboden öppet till klockan 20 på fredag och till 15 på lördag. Först skulle det röra sig om cirka 30 000 påsar med tio baddare i varje, vilket Orklas kommunikationschef Ulrika Sten hoppades skulle räcka till alla.

– Försäljningen pågår så länge det finns Baddare kvar och vi har bakat mer den här gången än vi brukar för att det ska räcka åt alla. Precis nu fick jag besked om att de troligen hinner med uppåt 40 000 påsar till och med, säger Ulrika Sten som själv ska testa sitt livs första Baddare i morgon.

– Jag har i ärlighetens namn aldrig ätit Baddare, så det blir spännande. Det är inte så stort i Stockholm där jag jobbar, men det är fascinerade och roligt att det är så stort i Västsverige.

Även om hon ännu inte smakat själv säger Ulrika Sten att Baddare är godast färska. Om inte alla skulle gå åt på en gång så går de bra att frysa, tipsar hon.

Det har varit turbulenta veckor sedan Orkla meddelande att de utreder en flytt av kexfabriken till Riga i Lettland, men att det stora Baddar-baket skulle vara ett sätt att försöka blidka Kungälvsborna håller Ulrika Sten inte med om.

– Nej, så är det inte, men det är klart att vi hoppas att det ska muntra upp lite. Detta är planerat sedan länge eftersom det var ett år sedan vi bakade baddare senast och nu har vi kapacitet och personal för att göra Baddare i tre dagar. Vi hoppas att folk ska se positivt på detta oavsett förhandlingarna som pågår, säger Ulrika Sten.

Anna Hedlund

anna.hedlund@kungalvsposten.se