Kent och Stina gästar oss

Hermansby PRO I natt har det blivit vinter i våra trakter, minus nio grader visar termometern på morgonen. Det blev till att skrapa rutor på bilen innan vi gav oss iväg till Trivselträffen. Väl framme har det hunnit komma flera före oss till Slånvägens parkering.

Inne i Inlandsgården har medlemmar redan funnit sina platser vid borden och klockan 11.00 när vår ordförande Bengt hälsar oss Välkomna är vi 65 förväntansfulla som ”bänkat” oss.

Bengt presenterar dagens program och hälsar Kent och Stina som skall inleda detta Varmt Välkomna till oss.

Kent, med musikanläggning och elgitarr berättar att hans hustru Stina och han från boplatsen i Lilla Edet, reser runt i våra nejder och framför melodier som oftast känns igen av åhörarna. Kent inleder programmet med att berätta en trevlig historia innan han instrumentalt spelar upp den välkända ”Silvermåne över bergen” och till denna vill han ha upp ett danspar som utlovas ett pris. Tutta bjuder upp Sylve och dessa kör en liten uppvisning och får det utlovade priset.

Sedan följer en rad bekanta melodier från våra mest kända låtskrivare, här fanns Mats Olin, Ove Törnqvist, Lasse Dahlqvist, Sven Ingvars, Ted Gärdestad och Björn Afzelius. Mellan sånger och härligt gitarrspel berättade Kent också trevliga historier.

Stina tog en kort paus i sjungandet och kom in som en kaklande höna och Kent uppmanade oss att ställa oss upp och göra som Stina. Kent spelade då ”Fågeldansen” och vi fick alla en liten genomkörare innan de fortsatte sitt program som avslutades med – denna solskensdag – ”Himlen är oskyldigt blå”.

Bengt tackade – de för oss nya bekantskaperna ”Kentas” – för ett jättefint program och presenterade dem några PRO lotter som ett extra Tack!

Vår Kaffekommitté, som avgick vid årsmötet men ställer upp tills vidare då den nya på grund av olyckshändelse är inhiberad, hade dukat upp delikatesser i köket som vi hämtade utav och avnjöt under livligt samspråk. Efter lotteridragningen är vår trivselträff för denna gäng slut och endast seniordansen återstår av dagens program.

Gerhard Andersson