Karin tog årets vinnarbild

Årets sommarbild togs en solig dag när Karin Jansson hjälpte sina föräldrar att måla huset.

– Jag tog bilden på ingivelse, det var något i motivet med min mamma och rosen och barnen som jag tyckte blev fint, säger vinnaren.

Att det var något med motivet håller KP:s jury med om. Årets sommarbild har lite känsla av Skagenmålarna över sig och är tagen i Karins föräldrars trädgård i Hålta.

Tre generationer

På bilden har Karins mamma Agnes har slagit sig ner i en solstol, Karins son Carl, fem år och hans jämnåriga kusinbarn Adrian sitter bredvid på en filt och bygger lego.

– Vi var där och målade och när jag såg dem sitta där i solen vid rosenbusken så tog jag fram telefonen och lyckades fånga ögonblicket. Det är ju lite roligt med generationerna också, Adrian är Carls kusinbarn så det är tre generationer på bilden, säger Karin som egentligen helst fotograferar med sin systemkamera, när den finns till hands.

– Tyvärr är det ju lite jobbigare att ha med systemkameran, men den är roligare att ta bilder med. Jag är inte alls intresserad av tekniken i kameran egentligen, utan det är motivet som är det viktiga för mig. Det känns mer som att man blir ett med motivet med en riktig kamera, men som sagt, jag använder den sällan.

Här är årets alla sommarbilder

Vinnarbidraget i KP:s sommarbildtävling var den första bild som Karin skickat in till en bildtävling och hon blev förstås både stolt och glad över vinsten.

”Jätteroligt”

– Jätteroligt, verkligen! Jag tyckte själv att bilden var annorlunda mot vad som brukar skickas in, solnedgångar är ju fint men det har man kanske fått nog av. Därför känns det extra roligt att juryn också tyckte om min bild, säger Karin Jansson.

Karin Jansson vinner en canvastavla av sin vinnarbild, och tvåan och trean belönas med ett antal trisslotter som kommer med posten.

Anna Hedlund

anna.hedlund@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar