Kändishästar i Kungälv

Natten till tisdagen härbärgerades två hästar från världseliten i hoppning av Kongahälla Ridsällskap. Hästarna kommer att delta i Gothenburg Horse Show.

Det är den australienska hoppryttaren Chris Chugg som rider hästarna. Han är ingen nykomling i sammanhanget, utan Gothenburg Horse Show blir hans fjärde världscupsfinal. Chris Chugg har blivit australisk mästare fem gånger och säsongen 2016-2015 vann han den australiska värdscupligan och kvalade därmed till finalen i Göteborg.

– Det är väldigt spännande för tjejerna i stallet att se en världsstjärna på så här nära håll. Många sitter på läktaren i Scandianvium och drömmer om att rida i Scandinavium eller kanske bli hästskötare, så det är en bra chans för de som har det som hobby att se det på nära håll, säger Sara Eriksson, vice ordförande på Kongahälla Ridsällskap.

Det är tack vare Sara Eriksson som hästarna kommer till Kungälv. Genom sitt arbete som hästskötare i Tyskland har hon träffat många av hopparna i världseliten. Chris Chugg hörde av sig till henne och frågade om hon kände till någonstans där han kunde ha sina hästar i väntan på att stallet i Scandinavium skulle bli klart på tisdagen.

– Lyckligtvis hade vi två boxar tomma på Kongahälla så det gick att ordna, säger Sara Eriksson.

Hästarna heter Cera Cassiago och Cristalline. De kommer från Tyskland, men är köpta som unghästar till Australien. Nu har de flugits över till Europa för att förbereda sig för årets stora mål. OS i Rio de Janeiro i augusti.

Lena Andersson

redaktion@kungalvsposten.se