Jullunch i Harestad

Harestads Röda Kors Trots vinterns första ishalka samlades ett 60-tal personer i Harestads församlingshem, tisdagen den 3 december, för att avnjuta, för de flesta, årets första julbord. Vår ordförande Marie-Louise Fahl-Carlsson hälsade alla välkomna och bjöd oss till bords. Borden var vackert smyckade med röda ljus och servetter och enriskvistar. I stället för att som tidigare år tillaga maten själva, inköptes och levererades den av Gullkrogen i Gullbringa. Maten smakade verkligen utsökt och julbordet innehöll de flesta av julens läckerheter. Som avslutning bjöds på Ris à la Malta, kaffe och pepparkaka. Efter maten sjöng vi traditionsenligt, under ledning av Birgitta Larsson, ”Tack för maten-visan”.

Dagens underhållare var Lennart Thorstensson med sitt dragspel. Iklädd röd julskjorta och tomteluva bjöd han oss på kända julsånger, som vi kunde sjunga med i. Vi fick också lyssna till fakta om adventstiden och vi skrattade gott åt hans ”dammsugaräventyr”! Som alltid sprider Lennart både glädje och värme till sina åhörare.

Därefter var det dags för dragning på de lotter som köpts före maten. Många fina vinster delades ut. Med önskan om en god jul och ett gott nytt år avslutade vi jullunchen och begav oss hemåt i mörkret, mätta och belåtna.

Styrelsen