Julbasar

Solberga Röda Korskrets Sista torsdagskvällen i november hade Solberga Röda Kors bjudit in till basar. Det var många som hade vikt kvällen för denna tradition som funnits i många år. Kvällen började med lottförsäljning av både tombola och andra lotter. Företagarna i trakten hade skänkt gåvor till lotteriet. Det fanns kaffeservering med hembakat kaffebröd som hade strykande åtgång. När klockan var sju var det dags för ordföranden att hälsa alla välkomna och ett speciellt välkommen till auktionsförrättaren Jan-Erik Axelsson.

Ordf redogjorde för vad förra årets pengar från basaren används till. Katastrofreserven fick en stor summa, 50.000 kr, Världens Barninsamlingen fick 10 procemt av intäkterna,Yemen och Syrieninsamlingen fick också bidrag.

Därefter var det dags för Jan-Erik att fatta klubban och mana till frikostiga köp. De hemmaystade ostarna, brynost och tunnbröd, som är våra specialiteter, renderade höga belopp. Lägg därtill julkärvar, hantverk,sylt,saft, hembakat bröd, kakor och mycket annat, allt bidrog till det goda resultatet 88.760 kr. Detta tackar vi varmt för.

Sista RK- uppgiften för året var Luciakaffet för de boende på Solhaga. Anette Olsson kom med sin barnkör och utgjorde lussetåget och sjöng de gamla välkända julsångerna. Därefter höll Johan Harald en kort betraktelse innan det var dags för kaffet och en stunds samvaro.

Vi tackar alla som har stöttat oss under det gångna året och hoppas på fortsatt stöd.

Styrelsen

Brith Larsson