Jubileum med god mat och musik

Harestads Röda kors

Den 17 oktober var det dags att fortsätta fira Harestads Röda kors 80-årsjubileum, det gjorde vi i församlingshemmet där vår ordförande Marie-Louise Fahl-Carlsson hälsade alla välkomna och talade om vår verksamhet och vår målsättning med vårt arbete.

God mat serverades potatisgratäng med örtmarinerad fläskfile, tjälknöl och sallad senare kaffe med prinsesstårta. Alla åt med god aptit och det var roligt att det kunde vara så hög volym på lättöl och mineralvatten.

Kvällens höjdpunkt var de musikaliska systrarna Agneta och Ingela som tog oss med på en historisk tidsresa där Ingela spelade  och Agneta ledde allsången det var verklig glädje att minnas de gamla sångerna de började med 30-tal några ex. Brevet från Lillan, Gamle svarten, 40-tal De e dans på Brännö brygga, Min soldat, alla minns vi väl Snoddas  Flottarkärlek från 50 talet ,på 60 talet Gulli gullan ko-ko eller Vi skall gå hand i hand, på 70 talet Abbas Ring ring och Fattig bonddräng vi går över till 2000-talet med Du är min Man och Jag och min far vi hade fått sånghäften men de flesta  kom vi ihåg.

Vi hade även bössinsamling till Världens Barn, efter dragning på vårt lotteri slutade vi med nu går sista visan det kändes som en fin avslutning på en glad och trevlig kväll. Efter att vi i styrelsen diskat och städat kände vi oss nöjda med kvällen och vi är mycket glada  och tacksamma att vi får använda vårt fina församlingshem Tack.

Styrelsen för Harestads Röda Kors

Elvy Andersson

sekreterare

Relaterade artiklar
Fler artiklar