Kungälvs kyrka söker ett Jesusbarn med tillhörande Maria till sitt traditionella julspel på julafton.
Kungälvs kyrka söker ett Jesusbarn med tillhörande Maria till sitt traditionella julspel på julafton. Bild: Linus Olsson

Jesusbarn sökes till levande julkrubba

Svenska kyrkan i Kungälv söker nu ett litet barn som kan spela Jesus och en mamma som kan spela Maria i det traditionella julspelet i kyrkan på julafton.

ANNONS

Varje år har Svenska kyrkan ett levande julspel i Kungälvs kyrka på julafton.

– Det är en jättefin årlig tradition med levande julkrubba med skådespelare, effekter och en liten änglakör av barn, säger Martina Asplund, som är församlingspedagog i Kungälv-Ytterby församling.

Traditionen fortsätter i år också, men än så länge fattas en viktig pusselbit: Jesus och hans mamma Maria. Tidigare har det varit ganska lätt för kyrkan att hitta en Jesus, men det har varit svårare i år.

– Vi har haft babymassage och babyrytmik tidigare och då träffat många familjer med små barn. Så vi har kunnat hitta någon där. I år har vi inte kunnat ha de aktiviteterna på grund av en sjukskrivning, säger Martina Asplund.

ANNONS

I år har man istället gått ut på Facebook och vädjat om ett litet barn som iklä sig Jesusrollen på julafton, och dessutom vara med och repa föreställningen den 21 december.

Vad ska det lilla Jesusbarnet ha för egenskaper?

– Det ska vara i en ålder där man inte störs för mycket av det runt omkring och där man kan sitta i mammas knä. Under året passar bra. Mamman får äran att vara Maria i spelet. Det brukar vara det tryggaste för barnet. Sedan måste det ju då vara en familj som är hemma i Kungälv över jul, säger Martina Asplund, som tror att Facebook-efterlysningen kommer att ge resultat.

– Jag har inte tittat så mycket än på responsen, men jag vet att det är många som läser på Facebook, så jag tror att det kommer att gå bra.

ANNONS