Benny Jannerbrink spelade countrymusik på tisdagsträffen. Foto: Lisbeth Samuelsson

Jannerbrink bjöd på country

PRO Kungälv

Vi vaknade upp till en riktig vinterdag. Det hade snöat upp till över en decimeter på sina håll och snön låg på alla grenar, det var verkligen vackert ute. Men det kanske inte är detta vi vill ha, nu skall det ju vända och bli vår.

När det var dags att bege sig till Kvarnkullen hade det börjat bli lite blött ute, så snön smälte och det var inte lika vackert längre. Dimman låg tät över nejden.

Väl inne glömde vi bort vädret en stund och satte oss tillrätta för att lyssna på countrymusik.

Berndt hälsade alla varmt välkomna och hade lite information om att det är en vårfest på gång, nämligen den 14 april. Listor ligger framme så det är hög tid att anmäla sig. Senaste anmälningsdag är den 27 mars.

Nu var det dags för dagens underhållare och det var Benny Jannerbrink som skulle sjunga countrymusik för oss.

Berndt hälsade honom varmt välkommen till oss och han fick varma applåder från oss alla.

Benny berättade att han skriver en hel del musik själv och att han släppt tre cd-skivor de senaste tre åren med både egna och andras låtar.

Han startade med en härlig låt nämligen ”Take Me Home Country Roads” av John Denver. Efter detta kom en egen låt ”Sjung en sång för livet.”

Så var det dags för ännu en låt som de flesta av oss kände igen ”Help me make it through the night”. Den som skrivit denna låt är Kris Kristofferson. Kris är en verklig Sverigevän och han gästade Liseberg i somras 80 år gammal, en bedrift i sig.

Benny hittade flera härliga låtar som han framförde nämligen ”Green, green grass of home” som ju både Elvis Presley och Tom Jones  sjungit in och så Patsy Clines ”Just a closer walk with thee. Därefter framförde han två egna låtar igen ”Sommarkväll med Eva” och ”Restaurangvagnen”. Båda dess finns med på hans senaste cd.

Hans sista låt ”Me and Bobby Mc Gee” var återigen en låt av Kris Kristofferson. På svenska känner vi den som ”Anna o mej”.

Berndt tackade honom varmt men undrade om vi inte kunde få lyssna till en låt till. Benny tackade och bjöd på en härlig ballad ”Always on my mind” av Willie Nelson.

Det blev varma applåder till Benny för en härlig musikstund.

Efter lottdragning satte vi oss tillrätta för att njuta av kaffe och PRO:s goda smörgåsar samt prata en stund.

När vi till slut reste oss för att ta oss hem igen hade mycket av snön försvunnit. Är det kanske vår på gång ändå?

Haga-Lennart. som skulle bjuda på dansmusik stod klar på scenen och snart skulle dansgolvet fyllas med dansglada pensionärer.

Lisbeth Samuelsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar