Ida Tuores och Jesper Larsson var nöjda med tävlingen i Borås. Foto: Karl-Olof Olsson.

Inget Yrkes-SM för unga lastbilsförare

Idag var det kvaltävling till Yrkes-SM för unga lastbilsförare. Men för Mimers hus-eleverna Jesper Larsson och Ida Turoes blev det ingen vinst.

Kungälvs-Posten berättade i morse om eleverna Ida Tuores och Jesper Larsson som under dagen varit på plats i Borås för att kvala in till Yrkes-SM för unga lastbilsförare. De går sista året på Transportprogrammet på Mimers hus gymnasium.

Läs mer:Kärleken till lastbilar kan leda till Yrkes-SM

18 elever deltog i den fjärde av fem kvaltävlingar och under eftermiddagen stod det klart att det inte blev någon vinst för Kungälvseleverna. Jesper Larsson hamnade på en femte plats och Ida Tuores kom på en delad 12:e plats.

– Jag är skitnöjd! Det var en regnig men väldigt rolig dag i regnstaden Borås, summerar Jesper Larsson tävlingen på väg hem igen.

Ida Tuores tyckte att det var nervöst att delta i tävlingen samtidigt som det var lärorikt.

– Jag tabbade mig i den första grenen så därför kom jag inte på så bra placering. Man skulle lasta pallar på ett flak och ta ner dom med en truck. Det var väldigt svårt och så tog det lång tid. Den gren som gick bäst var när man skulle pricka tvättsvampar med lastbilens hjul. Där fick jag full pott, säger Ida Tuores.

Emma Hellström

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar