Foto: Linus Olsson

Ingen byggförsening efter branden

Tisdagens brand vid byggarbetsplatsen för nya resecentrum kommer troligen inte att orsaka någon försening.

– Det kommer troligen inte att påverka något alls, åtminstone inte vad vi vet så här långt, säger Thomas Tordebring, produktionschef på NCC.

Det var när ett en stålstomme skulle svetsas ihop vid nybygget på som en svetsloppa flög iväg och antände frigolit i närheten. Branden kunde släckas ganska snabbt, men den tjocka svarta röken syntes över hela centrala Kungälv och många larmade om branden.

Läs mer: Dramatisk brand i centrala Kungälv

– Det såg mycket värre ut än var det visade sig vara. Vad vi har sett hittills är det inte mycket som blivit skadat. Vi får naturligtvis utreda det vidare, men det verkar ha gått bra, säger Thomas Tordebring.

Enligt Thomas Tordebring har säkerhetsföreskrifterna följts vad gäller eldvakt, brandsläckare och täckning av marken runt om svetsplatsen.

– Man försöker givetvis eliminera alla tänkbara risker, men den här gången gick något fel. Det kan ha varit en liten glipa i täckningen och när något väl antänds så går det blixtsnabbt. Även om inte skadorna blev så stora så har vi haft stödsamtal med de inblandade både i går efter branden och även idag. Det kan vara en jobbig sak att vara med om.

Läs mer: ”Var ingen fara för skolan”

Det arbete som återstår på brandplatsen är att kontrollera om kemikalier trängt ner i marken. Då kan det eventuellt behöva saneras. Ingen människa skadades vid branden och arbetet med nya resecentrum fortsätter som planerat.

Anna Hedlund

anna.hedlund@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar