Inflyttningsdags på Hareslätt

Nu börjar Hareslätts första invånare komma på plats. Några har redan flyttat in och Peter och Ulrica Reuterberg får sina nycklar till det nya hemmet på Garnisonsvägen i Hareslätts nya bostadsområde i slutet av mars. De har sålt huset i Kungälv och hyr sedan i augusti en sommarstuga på Instön, för att redan nu skola in sonen Max på förskolan i Marstrand.

– Vi är jättenöjda. Vi flyttar ut för att komma ut i naturen. Jag är själv uppväxt på landet och vill att barnen ska kunna springa rätt ut och leka, menar Peter Reuterberg.

Allra först med att flytta in var Anders Östlund, som driver Boskaparna som bygger området. Han fastnade för Hareslätt till den grad att han köpte ett eget hus – av sig själv. Han hoppas på att det blir ett bostadsområde för olika åldrar.

–      Här flyttar det in nio familjer som har barn. Det ger ett levande område. Men är det bara barnfamiljer blir det dött på dagarna. Det här kunde bli ett nytt Hedvigsholmen, men jag har lagt mycket tid för att få ett levande Hareslätt. Fast jag kan bara styra över mitt, säger han.

Niklas Ohlson

0303-20 68 22

Läs mer i KP på tisdag.