Arkivfoto: Kungälvsparken

IK Kongahälla ordnar skoldisco

Hallå där… Per-Arne Carlström, kassör i IK Kongahälla som satsar på disco.

Varför ordnar ni ett skoldisco i Kungälvsparken i kväll?

– Vi har ju i flera års tid varit med och arrangerat Sommarstart här i parken och det har varit väldigt populärt. I år kom det ju 1 200 ungdomar. Det är en fantastiskt fin park som vi som arrenderar den måste aktivera. Det räcker inte bara med mogendans, vi måste få hit de unga.

Men det blir första gången som klubben arrangerar själva?

– Ja, det är första gången som föreningen ordnar detta. Det blir drogfritt med ett lågt inträde på 50 kronor. Vi tar hjälp av tre kompisar som dj:s. De brukar spela mycket ihop. De spelar var sin timme under de tre timmarna mellan 19 och 22.

Vilka åldersgrupper vänder ni er till?

– Vi har gått ut med att vi vänder oss till årskurs sex till nio, men vi säger inte nej till någon som vill komma. Det är drogfritt så åldersgräns är inte så viktigt.

Är det en ekonomisk risk ni i IK Kongahälla tar?

– Det är ingen större kostnad. Det är ju hyran för parken, en rökmaskin och dj:arna. Det är mer en fråga om tiden som vi lägger ner och skötseln av parken. Man ska ju tycka att det är roligt. Vi skulle vara tacksamma om några föräldrar ville vara med som frivilliga på discot.

Kan det bli fler discon framöver?

– Det här blir sista discot för säsongen i parken. Men vi kan vara inomhus på Kvarnkullen om eleverna är med på det. Och för att se om det kan bli populärt behöver man nog köra några gånger. Sedan har vi bestämt att vi ska ha Vårcups-avslutnings-disco i vår. Det hade vi för en massa år sedan och det var populärt då.

Så ni gör ert bästa för att få liv i Kungälvs-parken?

– Ja, vi måste få till arrangemang till parken så att de unga kommer. Mogendansen tappar lite hela tiden. Så vi måste tänka nytt. Helgen efter discot har vi Oktoberfesten som vi startade i fjol med tyrolerband. Den blev en succé.

Stefan Nodesjö

0303-206823

stefan.nodesjo@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar