IFK-drömmen drar till Ryssland

Elitbandyspelaren Patrik Johansson, fostrad i IFK Kungälv, är nu klar för spel i den ryska bandyligan i klubben HC Start från Nizhny Novgorod.

De som hoppats på en drömvärvning för IFK Kungälv kan sluta med det, för den här gången. Patrik ”Putte”Johansson kommer senast från tre säsonger i Vetlanda BK. Han gjorde två säsonger med IFK Kungälv i elitserien. Nu blir det ryska Start.

– Ska bli riktigt kul. Det är en pojkdröm som jag alltid haft, att få prova på proffslivet sin sport. Inom bandy är det i Ryssland man kan göra det. Jag har haft haft kontakt och erbjudanden tidigare, men det har inte stämt fullt ut. Kul att det blir av, säger Patrik Johansson.

IFK Kungälv då?

– Jag har haft en del möten med IFK och vi har en bra kontakt. Men det får vänta ett eller några år till.

Vad är Start för lag?

– Ett lag som har kämpat kring slutspelsstrecket de senaste säsongerna. Nu har de släppt sex-sju spelare och i stället värvat från topplag och så tar de in en svensk i mig. Start siktar på att bli ett topplag.

Erbjudandet kom efter en lyckad säsong i Elitserien där 29-åringen gjorde totalt 27 mål och sju assist i serie och slutspel för smålänningarna som åkte ur i femte avgörande kvartsfinal mot Hammarby.

Patrik Johansson ansluter till lagets träningsläger i början av augusti. 

Niklas Ohlson

0303–20 68 22