Ida Redig tävlar i melodifestivalen 2018. Foto: D.Donald Strange Duck AB

Ida tänker vinna hela ”shottaballongen”

Popartisten Ida Redig, uppväxt i Hålta, tävlar i melodifestivalen den 10 februari. Låten ”Allting som vi sa” beskriver hon som svensk pop när den är som bäst.

– Jag gör musik för att många människor ska höra den och det här är ett jättebra sätt för mig att möta en ny publik, säger hon om sitt deltagande.

Ida Redig, som sedan länge bor i Göteborg växte upp med familjen i Hålta och gick på Montessoriskola inne i Kungälv. Sin karriär som sångerska inledde hon i rockbandet Leisure Lee som 14-åring. Numera har hon egen studio där hon bestämmer allt själv. Melodifestivalen har lockat sedan länge.

– Det här är ett jätte stort delmål i min karriär, jag har alltid jobbat väldigt målmedvetet och det här var ett av målen i år. Nu får jag ett kvitto på att det jag gjort har varit rätt.

Låten hon deltar med är ”hundra procent Ida Redig”, säger hon.

– Det är svensk pop när den är som bäst och de som följt mig vet att jag jobbar kompromisslöst med min grej. Det är samma sak nu. Det är en glad låt som man vill dansa till. Jag kan själv inte sluta lyssna på den.

Att målet är att vinna hela ”shottaballongen” är självklart.

– Jag är inte med i mellon bara för att och skulle aldrig göra något jag inte tyckte var extremt bra. Jag tror verkligen att jag har chans att vinna med min låt, det är därför jag är med, man ska inte glömma att det är en tävling.

Efter melodifestivalen väntar bland annat turné med Diggiloo. I övrigt skriver hon mycket musik, proddar, jobbar med reklam och teve.

– Jag är väldigt bra på att ha många saker att göra samtidigt men mitt största fokus är alltid att skriva ny musik.

I mellon står hon på scenen i deltävlingen i Göteborg den 10 februari. Där tävlar hon mot Jonas Gardell, Margaret, Liamoo, Samir och Viktor, Mimi Werner och Stiko Per Larsson.

Stina Hylén

Relaterade artiklar
Fler artiklar