Höstfest på Kvarnkullen med dans

PRO Kungälv

Det var en liten kulen lördagskväll. Löven på träden dinglade ner fler och fler och lade sig som en gul-röd matta runtom på marken. Just denna kväll hade PRO i Kungälv sin Höstfest på Kvarnkullen och i samband med detta firades även att riksorganisationen PRO fyller 75 år i år.

Lokalen på Kvarnkullen  gick i höstens tecken med löv på borden och små ljusdekorationer som lyste så vackert.

Ordförande Margaretha och Irene som basat för arrangemangen, hälsade alla varmt välkomna till denna fest och hoppades att  alla skulle trivas och ha trevligt tillsammans.

Haga-Lennart stod på podiet och bjöd på lite inledande musik innan vi alla fick njuta av en jättegod smörgåstårta med bland annat räkor och lax, verkligen smakfullt och efter det blev det kaffe och kaka.

Vi hade med oss några från Hermansby PRO ikväll, verkligen roligt att vi kan fira tillsammans.

Snart kom dansen igång och golvet fylldes med dansglada PRO:are.  Mellan varven blev de lite förfriskningar med godis och frukt innan kaffe och födelsedagstårta /PRO 75 år/ kom fram.

Vår ordförande Margaretha framförde ett varmt tack till de som hjälpt till med att ordna med allt inför och under festen och var och en fick en blomstercheck som tack.

I samband med detta vände sig Margaretha till två personer som arbetat över 20 år för PRO nämligen Britta Sahlstrand och Ruth Andersson. Britta fick ett förtjänsttecken i form av en fin brosch som tack för allt arbete som hon lagt ner och fortfarande lägger ner  och Ruth  fick ett hedersomnämnande, hon hade tidigare erhållit en brosch, så det blev en blomma denna gången. Även hon har ju lagt ner ett  enormt arbete och är fortfarande i full gång.

Britta och Ruth fick varma applåder från oss alla.

Innan dansen fortsatte blev det en spontan sångkavalkad med Owe Thörnqvistlåtar från Ingemar, Börje och Haga-Lennart. Verkligen uppskattat.

Dansgolvet fylldes snabbt igen och de flesta höll igång fram till midnatt.

Vi tyckte alla att det varit en jättehärlig kväll  med god mat, trevlig samvaro  och skön dansmusik från Haga-Lennart,  så när vi gick hem i den mörka kvällen kan man inte annat att vara nöjd. Det är härligt att vara tillsammans med vänner en stund.

Lisbeth Samuelsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar