Höstavslutning på Nobeldagen

Kareby SPF Den 10 December Nobeldagen hade Kareby SPF Höstavslutning.

Det var knökfullt i Församlingshemmet. Dagen var vacker, solen lyste, inne strålade ljusen på de vackert dekorerade borden. Murgröna, granriskvistar, små kottar och rödvita servetter. Stämningen var på topp. Som alltid när vi möts. Efter den värmande glöggen och lite mingel var det dags att hugga in på jultallriken som var god, välfylld, aptitligt färgsammansatt, och som levererats från den välsorterade närbutiken. För att inte begå ”reklambrott” så kan vi kalla den för Fart o Rytm.

Men innan vi började glufsa i oss å hälsade Gösta oss välkomna och strålade ikapp med solen över att så många slutit upp. Skratt sorl och glädje, stämningsfulla Julsånger i bakgrunden, Dubbel lottförsäljning.

Kaffe med (naturligtvis!) hembakta mjuka kakor, de var som en dröm. Och hemgjorda Julgotter som snabbt ”slank ner” de också.

Vågen?! Den får ta Jul å Nyårsledigt. Om nu någon bryr sig! Det har sagts förut men kan inte sägas för ofta, allt arbete och planering, och alla dessa frivilliga som ger oss av sin tid, ställer upp för sina föreningar, bakar, pyntar, dukar fram och av, diskar ( nåja det finns ju diskmaskin) men den ( disken skall ju DIT också!). Och lokalen skall lämnas i det skick man önskar finna den”. Så stort tack till alla Er som gjorde det så trevligt och välkomnande. En ”Julgran” kom farande rakt över Kareby. Det var JAS-plan som flög i formation av en Julhälsning där de flög fram över slätter o städer.

Men att vi HÖRDE när de kom! Genom allt sorlet! Så hörseln på en del av oss är det sannerligen inget fel på. Men kanske ändå… för inte många hade hört att klubban dunsat i bordet. Det hade bildats kö vid utgången, då förstod vi vinken. Festen var slut. Det hade börjat skymma, den bleka solen hade gått i moln, hem till julstök och förberedelser inför högtiden. Nu går vi mot ljusare tider, men glöm inte att mata ”fåglarna för de” !

Carin Kjellman