”Hoppas att fler tar chansen att påverka”

Cecilia Örtendahl, processledare i stadsutveckling höll i kommunens chatt om Kungälvs centrum i måndags kväll.

Hur gick chatten?

– Bra tycker jag. Det kunde varit fler som ställde frågor men detta var första gången vi gjorde detta så vi hoppas att fler upptäcker möjligheten att chatta med oss och få svar direkt. 

Hur ska ni göra får att fler ska hitta till chatten?

– Vi börjar med att utvärdera vad vi gjorde bra och vad vi kan förbättra. Det finns många idéer om hur man ska nå ut till medborgarna och vi fortsätter att utveckla det. Sociala medier är ett bra sätt att nå ut och vi ser att folk gillar och delar på facebook till exempel. Många säger att de vill vara med och påverka vad som händer i kommunen, men steget att gå till en chatt och våga ställa sina frågor eller lämna sina idéer är kanske långt för många. Jag tror att folk behöver vänja sig.

Vad vi ni förmedla till Kungälvsborna när det gäller centrums förändring och utveckling?

– Att staden utvecklas hela tiden och när det byggs fler bostäder och kontor så finns det tillräckligt underlag för både små butiker, caféer och restauranger runt Västa Gatan och Ytterbyvägen och ett köpcentrum vid Kongahälla. Det är ju ingen som säger att det inte finns plats för både Haga och Nordstan i Göteborg. Kungälvsborna har nog en mental resa att göra där.

Har ni fått några bra idéer från kommuninvånarna om hur centrum kan utvecklas?

– Kanske inte så mycket än, men vi tycker att et är jätteroligt om medborgarna kommer med egna förslag och idéer så vi hoppas att fler tar chansen att påverka, genom att vara med i chattar till exempel.

Anna Hedlund

redaktion@kungalvsposten.se

Läs mer: