Hon valde bort jobbet på Kungälvs sjukhus

Jessica Carlsson är en av många sjuksköterskor som valt att lämna Kungälvs sjukhus. Hon tröttnade på dålig arbetsmiljö och svag löneutveckling och bytte jobb till en privat vårdgivare.

Efter 3,5 år som heltidsarbetande sjuksköterska på Kungälv sjukhus fick Jessica Carlsson nog. Hon sa upp sig och jobbar sedan en månad tillbaka på vårdcentralen Medpro Clinic i Lilla Edet.

Numera fylls hennes arbetsdagar av bland annat telefonrådgivning, omläggningar, öron som ska spolas och stygn som ska tas bort.

– Det är oerhört roligt att jobba med primärvård, jag har mycket att lära fortfarande och en av utmaningarna är rådgivning på telefon. Jag är ju van att ha patienten framför mig, säger Jessica och syftar på sitt gamla jobb med inneliggande patienter på vårdavdelning.

Enbart dagtid

Istället för tvåskift med tidiga morgnar, sena kvällar och helger jobbar Jessica Carlsson nu enbart dagtid, måndag till fredag.

– Arbetsdagen är alltid slut vid 17-tiden och det känns fantastiskt att orka göra saker även efter jobbet. Jag har familj och två barn med mycket aktiviteter. Förut gick all ledig tid åt till att försöka återhämta sig, nu kan jag delta i barnens liv på ett helt annat sätt. Både jag själv, min man och barnen tycker att jag har blivit gladare och piggare sedan jag började jobba på vårdcentralen.

Som sjuksköterska på Kungälvs sjukhus var Jessica ofta handledare för sjuksköterskestudenter som praktiserade på avdelningen. Ett stort ansvar som hon ibland kände att hon inte riktigt hann med på ett bra sätt.

– Det är egentligen jätteroligt att vara handledare men när ens eget jobb är så stressigt och tungt så känns det nästan omöjligt att samtidigt hålla koll hela tiden. Om en praktikant gör fel så är det ju mitt ansvar, säger Jessica.

Högre lön

Hon menar också att det blir fel när en nyutexaminerad sköterska får högre lön än de som jobbat länge på en avdelning och har lång erfarenhet.

– När en sköterska som man varit handledare åt är färdigutbildad, kommer tillbaka och får en ingångslön som ligger ett par tusen över ens egen, då tappar man sugen. Det är bra att ingångslönerna höjs men då måste allas löneutveckling hänga med.

På nya jobbet har Jessica omkring 4 000 kronor högre grundlön än på sjukhuset. Att hon hade ob-tillägg varje månad på sjukhuset spelar ingen roll, hon får ändå ut mer varje månad nu.

– Jag älskade mitt jobb på Kungälvs sjukhus och hade underbara kollegor, men arbetsmiljön har blivit påtagligt mycket sämre senaste året och till slut vägde det negativa över. När jag dessutom fick bättre betalt så här så blev valet enkelt, säger Jessica Carlsson.

Anna Hedlund

redaktion@kungalvsposten.se