Högstadiebarn uppmanas stanna hemma

Efter att regionens smittskyddsenhet gått ut med rekommendation att högstadierna ska börja med distansundervisning uppmanas nu högstadieeleverna i Kungälv att stanna hemma och vänta på besked.

På söndagen kom besked från smittskyddsenheten i Västra Götaland att alla högstadie- och gymnasieskolor i Västra Götalandsregionen bör införa distansundervisning. Detta med hänvisning till rapporter om smittspridning i fjällorterna.

På måndag morgon gick ett meddelande ut till elever och föräldrar på högstadierna i Kungälv att barnen som kan ska stanna hemma och invänta mer information. Högstadierna var beredda att fortsätta med sin partiella distansundervisning efter lovet. De senaste veckorna har skolorna haft två årskurser inne samtidigt, medan den tredje har haft distansundervisning. Nu ska alltså alla barnen stanna hemma och invänta ett nytt beslut.

Eftersom rekommendationen från regionen kom först på söndag kväll har ännu inte något beslut tagits i Kungälvs kommun, men det väntas komma på måndag förmiddag.

Kristian Johansson