Arkivfoto

Hittade 2,5 kilo misstänkt narkotika efter tips

Efter att polisen fick ett tips hittade de cirka 2,5 kilo misstänkt narkotika i ett naturområde.

– Det är ett jättestort beslag, säger Teodor Smedius, chef för polisområdet Kungälv/Ale.

Det var under helgen som polisen fick tips från en privatperson som tyckte sig ha sett underligt beteende i det aktuella området och när polisen kom dit hittade de 2,5 kilo misstänkt narkotika. Vad det skulle handla om för drog är oklart.

– Det såg ut som amfetamin men det kan vi inte vara säkra på förrän analysen är klar, säger Teodor Smedius, chef för polisområdet Kungälv/Ale.

Exakt var den misstänkta narkotikan hittades vill polisen inte berätta, men det handlar om Kungälvs kommun och enligt Smedius är det ett ovanligt stort beslag för området.

– Det är ett jättestort beslag och det innebär att 2,5 kilo narkotika nu är borta från gatan. Men vi är också angelägna om att hitta den person som ägde narkotikan, säger Smedius som också poängterar vikten av att allmänheten hör av sig om de ser något som verkar skumt som i det här fallet.

Den misstänkta narkotikan ska nu analyseras och det är oklart hur lång tid det tar innan polisen får tillbaka svaret kring beslaget. Polisen har i nuläget ingen misstänkt person som kan knytas till beslaget.

Kajsa Lind

kajsa.lind@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar