Lennart Eliasson förärades med Sveriges Hembygdsförbunds hedersnål med lagerkrans och blommor för sitt långa och trogna arbete för Kode Hembygdskrets. Foto: Elizabeth Ljungvall

Hedersnål till Lennart Eliasson

Solberga hembygdsförening

Årsmöte hölls den 23 februari på Lökebergs Konferenshotell. Ordförande Mari-Ann Gustafsson hälsade alla välkomna. Ett extra välkommen till Stig Svensson som skulle visa sin film.

Efter de sedvanliga förhandlingarna, där alla i förra årets styrelse blev omvalda, med Mari-Ann Gustafsson vid rodret som ordförande, Lennart Eliasson kassör, Kent Svensson ordinarie styrelsemedlem och Brith Larsson sekreterare, fortsatte förhandlingarna med övriga punkter.

Gökottan blir förlagd till Vadholmen. Det planeras för en utställning om folkdräkter på hembygdsdagen i augusti. Vi lånar gärna era dräkter från olika regioner.

Lennart Eliasson förärades med Sveriges Hembygdsförbunds hedersnål  med lagerkrans och blommor för sitt  långa och trogna arbete för Kode Hembygdskrets. Han började redan 1958 sitt arbete i Dalen, vår fina hembygdsgård, och är en ovärderlig tillgång för allt arbete där. Han ingår i styrelsen för Solberga hembygdsförening sedan 1974.

Efter förhandlingarna underhöll Dattons med sin stora spelglädje och vacker sång.

Efter att kaffet var urdrucket visade Stig Svensson filmen om Rune Axelsson, Vävra. Ragnar Berntsson, Restad intervjuade. De satt vid köksbordet i Vävra och samspråkade om gamla tider inom både jordbruk och hästnäring. Rune kunde namnen på alla sina hingstar som han haft genom åren. En mycket fin och intressant dokumentär från en gången tid.

Kvällen avslutades traditionsenligt med nationalsången.

Brith Larsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar