Forshälla PRO-kör underhöll denna tisdag. Foto: Lisbeth Samuelsson

Härlig underhållning med kör från Forshälla

PRO Kungälv

Vi har fått uppleva några riktigt kalla dagar med strålande solsken och igår morse fick vi vid 9-tiden se ett fenomen på himmelen som man inte ser så ofta. Iskristallerna i luften över älven gjorde så att man såg en extra sol, så plötsligt fanns det två solar på himmelen, en fantastiskt syn.

Idag är det tisdag och det har blivit betydligt mildare ute och det snöar lite lätt. Som vanligt träffas PRO på Kvarnkullen för att njuta av sång och musik och idag är det Forshälla PRO-kör som skall stå för detta.

Mona-Britt hälsade alla välkomna idag, och även denna veckan, kunde vi hälsa tre nya medlemmar välkomna till oss.

Efter lite information vände hon sig till PRO-kören som bestod av två musiker samt åtta körmedlemmar, fem damer och tre herrar och hälsade dem alla varmt välkomna till oss.

De startade med att sjunga ”Nu är vi här” och sedan kom en gammal känd visa ”Ett litet rött paket med vita snören.”

Vi fick veta att kören träffas varje torsdag i Forshälla Bygdegård där de övar och har trevligt tillsammans  och att herrarna som kompar kören har ett förflutet som dansbandsmusiker.

De bjöd oss på en lång rad gamla härliga låtar från vår ungdom såsom ”Spiskroksvalsen” och ”Kärleksbrev i sanden” och många fler. Kärleksbrev i sanden hette ju på engelska ”Loveletters in the sand” och den hade en sångare vid namn Pat Boone en stor hit med på 50-talet.

Innan kören fortsatte blev det musik med saxofon, jättehärligt. Men nu blev det körsång igen och då fick vi lyssna till ”Ge oss år tillbaka” som Christer Sjögren hade en stor hit med. Den är skriven av en dam från Kungälvstrakten nämligen Marianne Carlsson. En annan känd låt som kören framförde var ”Jag skall ta morfar med mig ut i kväll”. Den kommer vi ju ihåg att Britta Borg sjöng.

Sista numret skulle vara ”Nu tackar vi för oss” men det blev ett extranummer som innefattade en lång rad melodier som Sven-Ingvars hade med på sin repertoar. Vi fick lyssna till melodier som ”Min gitarr”, ”Säg inte nej” och ”Skänk en slant” och många fler. Det blev ett fint avslut.

Men det var inte riktigt slut ändå för nu fick vi ännu en låt på saxofonen nämligen ”Vaya con dios”. Saxofon är ett härligt instrument.

Varma applåder följde och Mona-Britt framförde ett varmt tack. Kaffet kom nu fram på borden och sorlet steg i lokalen. Det är verkligen trevligt att prata och ha trevligt en stund tillsammans med vänner.

Det var nästan tö ute när vi tog oss hem igen.

Dansmusiken idag stod Tång och Co för och det var många som väntade i kulissen för att få komma ut på dansgolvet.

Lisbeth Samuelsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar