Tuttan, Sven-Gunnar och Ruth underhåller på Kvarnkullen. Foto: Lisbeth Samuelsson

Härlig höstdag på Kvarnkullen

PRO Kungälv

Förra veckan när vi samlades var det ruskväder ute men sedan dess har vi verkligen fått uppleva några härliga höstdagar. PRO har även varit på en endagarsresa till Bohuslän och då fått vara med om en underbar dag med strålande sol, höstfärger på träden och nästan sommartemperaturer ute. Det är inte alltid som man har en sådan tur.

I morse var det frost ute och gräset var alldeles vitt. När solen kom fram och frosten försvann rök det från marken, en härlig syn.

Så det var en härlig höstdag när vi satte oss till bord på Kvarnkullen för vårt möte idag. Vår ordförande Margaretha hälsade alla varmt välkomna. Tyvärr var hon tvungen att meddelad att  vår föredragshållare blivit sjuk, men hon hade tagit kontakt med Tuttan och Sven-Gunnar, och med kort varsel ryckte dessa härliga musikanter ut. Vårt allt i allo Ruth Andersson ställde också upp för att tillsammans med oss alla sjunga allsång ur PRO:s sånghäfte. 

Det blev många sånger som vi sjöng tillsammans. Vi startade med ”Drömmen om Elin” och sedan i rask takt ”Jag blir så glad när solen skiner”, Man skall leva för varandra”  och många andra härliga sånger.

Ruth berättade roliga historier mellan varven och Tuttan fyllde på hon också.

Vi fick även en härlig folkmusiklåt med Tuttan på durspel och Sven-Gunnar på dragspel.

Allsången fortsatte med ett par potpurrier med kända refränger såsom ”Ju mer i är tillsammans”, ”Titta in i min lilla kajuta” och många fler som alla stämde in i.

Alf Hambes härliga visa ”Oktobervisa” fick vi även lyssna till. Lite passande text just nu.

Ruth sjöng ”Blånande hav” till ackompanjemang av Sven-Gunnar, också det en fin låt.

Sista allsången, innan kaffet, blev ”Vår bästa tid är nu”.

Margaretha tackade våra musikanter varmt för att de hade möjlighet att ställa upp och alla satte sig tillrätta för att dricka kaffe och prata en stund.

Det var nog så att det vackra höstvädret var över för denna gången för när vi gick hem igen var det mulet ute och mörka moln tonade upp sig i väster.

De som skulle dansa till Ingvar & Co tänkte nog inte så mycket på vädret utan det var nog dansen som gällde.

Lisbeth Samuelsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar