Hälsö Fisk flyttar till Kongahälla

28 mars 2019 är ett datum Svante Wedin ser fram emot.

– Då öppnar vi vår nya fiskaffär i Kongahälla Shopping tillsammans med vår första Marstrand Delirestaurang, säger han.

– Lokaliseringen med mycket människor lagom långt från motorvägen är perfekt för Marstrand Delikonceptet, konstaterar Svante Wedin som startade Hälsö Fisk 1989 tillsammans med Stefan Nilsson.

Idag är det Svante Wedin och Louise Vegelius som äger företaget tillsammans.

– Med Kongahälla Shopping kommer vi äntligen att förverkliga lite grann av en dröm som vi har haft i många år, att integrera fiskaffären med vårt restaurang- och cateringkoncept Marstrand Deli. Det blir mat med höga ambitioner fast paketerat på ett sätt som ger snabb hantering, säger Svante Wedin.

Öppet längre

Även om peaken förväntas vid lunch ska det inte bli en renodlad lunchrestaurang.

– Det här ska täcka hela dagens behov av mat och vi kommer att ha långa öppettider, säger Svante Wedin som utökar den fasta personalstyrkan, från fyra till åtta.

– Utöver det blir det ett gäng som jobbar lösa timmar fredag, lördag och storhelger.

Hitta russinen

Rekryteringen har redan påbörjats.

– Det gäller att hitta russinen i kakan. Nu har vi gott om tid på oss att få ihop ett team som kan leverera, säger Svante Wedin som utlovar en fiskhandel som sticker ut.

– Allt blir bättre – kundflöden, utrustning, livsmedelshantering och vi kommer att kunna ha en större sortering fler dagar i veckan.

För Hälsö Fisk är etableringen i Kongahälla Shopping en förutsättning för framtiden, menar Svante Wedin.

– Vi ser utvecklingen av Kungälv som livsnödvändig. Även om vi flyttar från Liljedal tror jag på ett levande centrum framöver, men det kommer att se helt annorlunda ut än det gör idag. Kan man bara skapa rätt verksamheter i centrum kommer det att lyfta hela stan, säger Svante Wedin.

Katarina Berg

0303-20 68 28

Mattorg i Kongahälla Shopping

I södra änden närmast resecentrum skapas ett mattorg på plan ett i Kongahälla Shopping. Förutom Hälsö Fisk ska Systembolaget ligga här liksom Coop, hälsokost, kaffe-och tebod, konditori- och brödbutik, blomsterhandel och godisbutik. 28 mars 2019 kör verksamheten igång.

Relaterade artiklar
Fler artiklar