Louise Vegelius och Svante Wedin, Hälsö fisks delägare, öppnar butik på Marstrandsön med sitt nya koncept Marstrands deli 26 maj. Foto: Charlotte Gad

Hälsö fisk är redo att inta Marstrand

I ett års tid funderade Hälsö Fisks ägare Louise Vegelius och Svante Wedin på att utveckla verksamheten. Nu har idén och visionen tagit form. Resultat är ett helt nytt koncept med delikatesser. Den 26 maj öppnar butiken.

Den 26 maj slår delikatessbutiken på Drottninggatan 9 på Marstrandsön upp portarna och har öppet fram till september.

– Det är en liten lokal på 26 kvadratmeter, full med goda och roliga produkter. För de som inte vill ha fisk och skaldjur kommer det att finnas många andra delikatesser att välja bland och vi erbjuder en bredare smakupplevelse. Mottot är att det ska finnas något för alla, säger Svante Wedin, en av delägare till Hälsö Fisk.

Lokalen hittade de för drygt en månad sedan.

Föll på plats

– Vi var färdiga med konceptet men hade ingen lokal. Då hittade vi en på Marstrandsön. Jag tror det var meningen att vi skulle hitta just den här, säger Louise Vegelius, Hälsö Fisks andra delägare.

Hälsö Fisk grundades 1989 och är ett känt varumärke i Kungälv med fiskbod i centrala staden och produktion och restaurang i Rollsbo. De senaste åren har cateringverksamheten vuxit och blivit stor. Och nu vill de ta ett steg till och utveckla delikatesskonceptet med Marstrand Deli.

Föll på plats

– Det tog styvt ett år att vaska fram visionen och konceptet. När frågorna väl var besvarade föll mycket annat på plats, säger Svante Wedin.

Han och Louise Vegelius hoppas att inom några år ska Marstrand Deli finnas överallt i Sverige.

Vidga cirkeln

– Vi tror att konceptet är kopieringsbart och hoppas att cateringen och delin får snurr och adderar vår befintliga verksamhet. Vi vill vidga cirkeln och vår vision är inte bara att vara en lokal företeelse utan vi hoppas att finnas nationellt, säger Svante Wedin och tror att om x antal år finns konceptet på Arlanda flygplats.

Vill samarbeta

I Marstrand tror han att det finns ett uppdämt behov av delikatesser. Kunderna är dagturister, båtfolk, semesterfirare, badfolk och permanentboende.

– Vi vill samarbeta och komplettera, inte konkurrera med befintlig verksamhet. I den bästa av världar kommer folk med påsar i handen där det står Arvidssons kiosk och fisk, Bergs konditori och Marstrand Deli på och sedan går till klipporna. Och så alla som bor där ute och ska ha grillkväll, då kan man bara pipa förbi oss, säger Svante Wedin.

Charlotte Gad

redaktion@kungälvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar