Det finns risk för halka under fredagsmorgonen. Regn har dragit in under natten samtidigt som yttemperaturen ligger på minus. En kombination som kan bli farlig på vägarna.
Det finns risk för halka under fredagsmorgonen. Regn har dragit in under natten samtidigt som yttemperaturen ligger på minus. En kombination som kan bli farlig på vägarna. Bild: Johan Nilsson/TT

Halkrisk på vägarna

Temperaturen ligger runt nollan och därför höjer SMHI nu ett varningens finger för att det kan vara halt på vägarna. Uppe i Tanum har en allvarlig lastbilsolycka redan inträffat.
– Det kan vara bra att ta det lite försiktigt på vägarna, säger Moa Hallberg, meteorolog vid SMHI.

ANNONS
|

Under fredagsmorgonen inträffade en allvarlig trafikolycka på E6 i höjd med Tanum där tre lastbilar var inblandade. En lastbil har åkt av vägen. Enligt räddningstjänsten så var det väldigt halt på platsen.

Och den förrädiska halkan kan förekomma i stora delar av Västsverige under morgonen. Enligt polis och räddningstjänst har man inte fått in några större halklarm under morgonen, men man är beredd på att det kan ske.

SMHI håller med om att det finns en halkrisk.

– Vi har nu temperaturer runt nollan och det kom in en del regn under morgonen. Men yttemperaturen ligger fortfarande under noll, säger Moa Hallberg vid SMHI.

ANNONS

Det gör att regnet som fallit riskerar att frysa när det ligger på marken. Yttemperaturen kommer enligt Moa Hallberg att stiga men under morgonen kan halka förekomma.

– Det är nog bra att ta det extra försiktigt nu under morgonen, säger hon.

LÄS MER:Nu kommer vinterns första snöfall: ”Allt ligger kvar”

LÄS MER:Nu kommer vinterkylan – högtryck drar in från Ryssland

ANNONS