Till sommaren öppnar Gokartcentralen i Göteborg ytterligare en anläggning på Arntorp i Kareby med miljövänliga elbilar, konferens och bar. Bakom projektet står företagets grundare entreprenören och motorfantasten Martin Svendsen. Foto: Viktor Osberg

Gokartbana öppnas i Kungälv

Till sommaren utökar Gokartcentralen i Göteborg sin verksamhet och öppnar ytterligare en anläggning på Arntorp med miljövänliga elbilar, konferens och restaurang. För företagets grundare Martin Svendsen tror på Kungälv.

Snart får Kungälv en alldeles egen gokartbana. Bakom projektet står entreprenören och motorfantasten Martin Svendsen som sedan 2010 äger och driver Gokartcentralen i centrala Göteborg. Att han själv bor i Kungälvs kommun bidrar också till etableringen i Arntorp.

Tror på Kungälv

– Det är mina hemtrakter, Kode är nära. Jag har kollat ett tag i kommunen och gillar det jag ser när det gäller företagsetablering. Jag tror på Kungälv, det är bättre nu för företag. Dessutom är läget, precis längs med E6, bra rent exponeringsmässigt, säger Martin Svendsen.

Marken som anläggningen byggs på är cirka 1,4 hektar och kommer innehålla en inomhushall på 4 500 kvadratmeter med en halv kilometer lång bana. Det blir även en utomhusdel med öppningsbara portar, vilket gör att man kan köra både inne och ute.

Satsar hårdare

– Vi satsar hårdare i Kungälv där vi kommer att ha en större yta än i Göteborg, säger Martin Svendsen.

I hallen blir det även restaurangverksamhet med fullständiga rättigheter, konferens, shuffleboard, raceroom, biljard, med mera.

De cirka 20 bilarna är miljövänliga och tysta.

Egna innovationer

– Elbilarna är våra egna innovationer som vi tagit fram i samarbete med Caroli Motor i Bjuv och Adigo Drives i Mölndal. De är minst lika snabba som traditionella bensindrivna gokarts. Vi har elbilar i Göteborg sedan starten. Det är krav att det ska vara miljövänligt både för kunderna och för personalen, säger Martin Svendsen som har en lång gokartbakgrund med bland annat segrar och placeringar i svenska och nordiska mästerskap.

Investeringskostnaden landar på runt 20 miljoner kronor och kommer att ge mellan fem och tio arbetstillfällen.

Uppskattad aktivitet

 Gokartbanan är för alla.

– Man får köra själv från åtta år. Det finns också bilar med dubbelkommando för dem från tre-fyra år. Så det är ett stort spann, säger Martin Svendsen och ser fram mot den nya gokartbanan.

– Det ska bli jättekul. Jag vet av erfarenhet att det är en mycket uppskattad aktivitet som vänder sig till alla. Det enda man behöver göra är att gasa, bromsa och styra. Oavsett ålder och kön, säger Martin Svendsen.

Charlotte Gad

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar