Galakväll för Världens barn

En explosion av sång, musik och dans utlovas i Mimers Hus teater på lördag klockan 17. Då blir det drygt två timmar stödgala för världens barn.

Jan Eliasson, trumpetare och dirigent i Kungälvs musikkår, är arrangör av årets stödgala för väldens barn på Mimers Hus teater.

– Det blir ett fint och blandat program, med allt från opera till schlager. Extra roligt är det att välkomna Ellen Larsson, sopran och solosångare från Skålldal. Nu läser hon en musikutbildning i Köpenhamn men började som flöjtist i Kungälvs musikkår.

Riversidesamarbete

Inför Världens Barn-galan har ett nytt musikaliskt samarbete vuxit fram mellan Kungälvs musikkår och kören Riverside Gospel. Inför framträdandet på lördag övar kören för sig och orkestern för sig, först på lördag några timmar innan galan blir det gemensamt genrep.

– Det ska bli kul att göra musik ihop. Det vi får tänka på är att anpassa arrangemangen. Det blir storbandsarrangenmang ihop med kören, alltså utan träblåsare och horn. De får vara med under anra nummer istället, säger Jan Eliasson som blir både konferecier och dirigent under galakvällen.

Magnus Johansson

Under galakvällen får publiken också lyssna till Fredrik Daun som bland annat sjunger Frank Sinatra, Kulturskolans saxofonensemble och Flautissemo och Magnus Johansson, Marstrandsbo och en av Sveriges bästa trumpetare. Han har bland annat turnerat med Diggiloo i 16 år, medverkat i tretton melodi-festivaler och i musikunderhållningsprogrammet Doobidoo sedan starten 2005.

– Han gör ett blandat program och så spelar han Nessum Dorma förstås. Det blir en fantastisk kväll och jag tror man får skynda sig om man vill ha biljetter. Alla, dryga åttio personer, som medverkar i och runt galan ställer upp gratis och vi Kungälvsborna brukar gilla de här galorna. Annars kan man skänka pengar till Världens Barn ändå, men här får man en hel stödgala för pengarna, säger Jan Eliasson.

Anna Hedlund

redaktion@kungalvsposten.se

Stödgala världens barn

När: lördagen 15 oktober klockan 17

Var: Mimers Hus teater

Entré: vuxen 200 kronor, barn och studerande 100 kronor

Förköp: Mimers Hus tel 0303-23 82 02