privat, Ebba Bergström/Kungälvs-Posten
privat, Ebba Bergström/Kungälvs-Posten

Frida Hörnqvist tar tillbaka scenen och gästar allsång i parken

Efter nästan två års uppehåll är Allsången på Kungälvsparken tillbaka i år. Nu i helgen gästar Olle Jönsson och Frida Hörnqvist parken och sjunger schlager och dansband.
– Jag hoppas verkligen att det blir en duett med Olle, säger Frida

ANNONS
|

Till helgen är det dags för årets andra Allsång på Kungälvsparken. Efter två års uppehåll är arrangörerna glada inför varje omgång. På söndag är det Frida Hörnqvist och Olle Jönsson som gästar och Frida säger att hon stämmer in i glädjen.

– Det ska bli jätteroligt, det är sjukt länge sedan sedan jag körde live, vare sig med mitt band eller som soloartist. Jag har inte kört live sedan covid så det kommer vara speciellt. Jag har varit ganska nervös nu inför, men det har börjat lugna sig lite nu när det närmar sig.

Allsången på söndag går under temat schlager och dansband. Det är inte musik som Frida Hörnqvist brukar sjunga när hon står på scen.

ANNONS

– Jag har inte sjungit det så mycket på ett seriöst sätt, men jag sjunger schlager när jag bara hänger hemma. Sen älskar min mamma och min syster dansband så jag har vuxit upp med det runtomkring litegrann.

Det finns en viss trygghet i att den första spelning på så lång tid är med ett band hon redan sjungit med. Även om det inte är med hennes egna band.

– Jag spelade med allsångsorkestern tidigare på Bohus Fästning och de är svinduktiga. Det är skönt att komma tillbaka till ett band som man känner, säger hon.

Under tiden som både hon och allsången fått ta paus har Frida fokuserat mer på sitt band och de har försökt skriva så mycket musik som möjligt. Bara för någon vecka sedan började hon själv en utbildning i ljudteknik i Varberg och nu vill hon lära sig så mycket hon kan.

– Det är väldigt gött att kunna allt som har med inspelning att göra och kunna kommunicera bättre med ljudteknikern. Främst är det för att kunna spela in mig själv och inte vara beroende av någon annan.

Men framför allt längtar hon till att kunna göra fler liveframträdanden och fortsätta få stå på scen.

På söndag delar hon scenen med Olle Jönsson från Lasse Stefanz som är den andre gästartisten, och Peter Linde som i vanlig ordning är allsångsledare. Frida har några låtar planerade men hon hoppas på att få sjunga lite extra.

– Jag hoppas verkligen att det blir en duett med Olle, säger Frida Hörnqvist

ANNONS