Arkivfoto

Försökte åka från polisen i 170 km/h

När polisen ville stoppa en bil på E6:an under natten tryckte föraren istället på gasen. Polisen beslutade sig att lägga ut spikmatta, men jakten hann ta slut innan den kom till användning.

Klockan närmade sig två på natten mot tisdag när polisen bestämde sig för att stoppa en bilist på E6 i norrgående riktning vid Rollsbomotet eftersom bilen var avställd.

– När man försöker stoppa bilen så stannar den inte utan åker vidare. Han kör i 170-180 kilometer i timmen, men som tur är var det ingen trafik vid den tiden, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Polisen beslutade sig för att lägga ut spikmatta för att få stopp på färden, men den kom aldrig till användning.

– Det tar inte så lång tid innan bilen kör av vid Kode och stannar på en pendelparkering. Det går lugnt till på platsen när man får stopp på dem.

I bilen fanns tre män mellan 20 och 25 år gamla och initialt var alla tre misstänkta för narkotikapåverkan. De fick följa med för provtagning men släpptes efter förhör.

Två av männen är dock fortsatt misstänkta för brott. Passageraren uppgav själv att han rökt cannabis och han är misstänkt för narkotikabrott eget bruk. Föraren är misstänkt för drograttfylla, grov olovlig körning alternativt olovlig körning, narkotikabrott eget bruk och innehav. Båda är kända av polis sedan tidigare.

Kajsa Lind

kajsa.lind@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar