Nu kan en ny förening få del av pantpengarna som skänks på återvinningscentralen i Munkegärde. Arkivbild

Föreningar kan tjäna extra på panten

Dan Gorga, miljöingenjör på renhållningsenheten i Kungälvs kommun ska snart ska lotta vilken förening som efter Sportlife Kungälvs innebandy ska bli mottagare av pantpengarna från Munkegärde ÅVC.

Kungälvs Kommun har under året samlat in pantflaskor och pantburkar på Munkegärde återvinningscentral. Är utfallet på 9000 kronor till Sportlife är ungefär som förväntat, eller har det gått bättre eller sämre än ni trodde?

– Vi är nöjda med utfallet och kommer landa närmare 11-12 000 kronor vid årets slut som det verkar. Bra jobbat av besökare till återvinningscentralerna!

Hur många föreningar har hittills ansökt inför nästa år?

– Vi har fått en anmälan än så länge.

Finns det andra föreningar än idrottsföreningar som vill vara med, till exempel välgörenhetsorganisationer?

– De får gärna vara med men vi har inte fått några anmälningar. För att få vara med i utlottningen ska föreningen eller välgörenhetsorganisation vara baserad i Kungälvs kommun och inte vara vinstdrivande.

Hur gör man för att söka?

– Man skickar in en intresseanmälan till mig senast fredag den 1 december, med kontaktuppgifter och en kort beskrivning av organisationen eller föreningen som styrker att den är icke vinstdrivande och Kungälvsbaserad.

Finns det tankar på att utöka detta till andra återvinningsstationer också, så att fler föreningar kan vara med samtidigt?

– Ja, det kan bli aktuellt under 2018 men inget är bestämt. 

Anna Hedlund

anna.hedlund@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar