Arkivbild

”Folk kan lämna leksaker eller prylar”

SSU Kungälv ska, i samarbete med SSU Ale, göra en julinsamling till behövande familjer. KP ringde Emmy Hansson, ordförande i Kungälvs-förbundet, och bad henne berätta vad det handlar om.

– Det var SSU Ale som hittade insamlingen Susannes Änglar. Nu ska vi stå några tillfällen och samla in i Kungälv, Ale och Älvängen. Folk kan komma och lämna leksaker eller prylar man inte behöver eller som man vill ge till folk som behöver det. Vi slår sedan in presenterna och skickar till Susannes Änglar eller om hon hämtar dem.

Vilka personer får julklapparna?

– Människor i Kungälv, Ale och västområdet, som kanske inte har råd att köpa julklappar till sina barn. Jag vet inte hur många de är.

Är det första gången ni gör det här?

– Det är första gången vi samarbetar med en annan SSU-klubb i stor skala. Det blir jättekul. Jag hoppas många kommer och lämnar saker.

Vart kommer ni stå?

– På torget utanför Ica Maxi, 9 december, klockan 11 till 15, och 12 december, klockan 17 till 19.

Vad ska man tänka på?

– Det ska var rent och inte trasigt. Vi fokuserar på saker till barn och ungdomar i åldrarna 0 till 25. Det kan vara till exempel kläder, leksaker, prylar, allt man vill ge. Man kan även köpa presentkort på Ica Maxi och ge.

Socialdemokraterna har ju stått för omfördelning av resurser för att stötta dem som har det tufft. Vad tänker du om att det finns människor som måste förlita sig på välgörenhet idag?

– Det är hemskt. Jag tycker inte det ska behövas organisationer som jobbar för att folk ska få julklappar till barnen, till exempel. Vi vill inte att samhället ska se ut så. Men när det nu ser ut så är det bra att folk vill hjälpa till.

Men är det inte rentav en paradox att ni är ute och samlar till behövande?

– Jag kan förstå den tanken. Men vi är socialdemokrater på gräsrotsnivå, jag sitter inte i kommunen, men det som jag kan förändra är att hjälpa till med välgörenhet. Försöka hjälpa andra på den nivån.

Camilla Walldán

Relaterade artiklar
Fler artiklar