Arkivfoto

Fokusvecka på hastighet – ska förändra attityder

I veckan har polisen extra stort fokus på att kontrollera hastigheten på vägarna. Tanken bakom är att förändra attityden till fortkörning.

Det har gått två veckor sedan polisens senaste trafikvecka som genomfördes i samband med skolstarten då även polisen i Kungälv gjorde extra hastighetskontroller.

Läs mer: Polisen har extra fokus på hastighet

Trots att kort tid har gått är det nu i vecka 37 dags för nästa trafikvecka och även den här gången är det just hastigheten som står i fokus. Det polisen eftersträvar är en förändrad attityd vad det gäller hastighet. För enligt Trafikverket är det närmare sex av tio förare som tycker att det är viktigare att följa trafikrytmen än hastighetsbegränsningen. Det trots att sänkt medelhastighet är den mest effektiva åtgärden för att minska antalet döda och svårt skadade i trafiken.

– Att förarna vet att hastigheten på vägarna övervakas är viktigt för attityden. Det i sin tur är avgörande för att den allmänna hastigheten ska sänkas, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg på polisen i ett pressmeddelande.

Trafikveckan genomförs i hela landet men är också ett initiativ från EU vilket innebär att kontroller genomförs i alla medlemsländer samtidigt. I Kungälv kommer polisen att genomföra kontroller i mån av tid.

Kajsa Lind

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar