Arkivfoto

Flera narkotikabrott i helgen

Fyra personer blev misstänkta för narkotikabrott under helgen. Polisen stoppade bland annat två förare som blev misstänkta för drograttfyllor.

Polisen hade fullt upp med personer som misstänktes vara påverkade av narkotika under helgen. På fredagen vid 14-tiden skulle polisen kontrollera en kille i 20-årsåldern på Kongahällagatan.

– När patruller närmar sig kastar personen ifrån sig något som vi hittar i en rabatt intill, säger Mahlin Engstrand på Kungälvpolisen.

Polisen misstänker att det var narkotika som killen kastat undan. Han togs med för kroppsbesiktning och testades positiv på THC, som är det aktiva ämnet i cannabis, och bensodiazepiner. Han är nu misstänkt för att ha använt och innehaft narkotika.

Några timmar senare, strax för 18-tiden, stoppades en bil på Strandgatan där föraren misstänktes vara påverkad av narkotika. Föraren, som är i 20-årsåldern, saknade också rätt att köra bilen och är misstänkt för narkotikabrott och olovlig körning. Polisen omhändertog nycklarna till bilen.

Även på lördagen fick polisen hantera misstänkta drogbrott. På natten till lördagen vid 02-tiden fick polisen åka till en krog på Västra gatan. En man, i 20-årsåldern, som avvisades från krogen blev misstänkt för att ha varit påverkad av narkotika och omhändertogs av polisen.

Vid halv tolv på lördagskvällen var det är förare i 30-årsåldern som stoppades på Selma Lagerlövfsgatan.

– Det uppstår misstanke om rattfylleri genom påverkan av narkotika. I samband med en husrannsakan i bilen hittar polisen också en mindre mängd misstänkt narkotika som tas i beslag.

Det är oklart vad det handlade om för narkotika. Mannen fick följa med för provtagning och är misstänkt för narkotikabrott eget bruk, drograttfylla och innehav av narkotika.

Under helgen stoppade polisen också två förare i kommunen, en man och en kvinna, som nu är misstänkta för grovt rattfylleri.

Kajsa Lind

kajsa.lind@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar