Flera larm om röklukt

Under tisdagskvällen spred sig en röklukt över Göteborg och kringliggande kommuner. Räddningstjänsten fick in upp emot 50 samtal om röklukten men lyckades inte lokalisera var den kom ifrån.

ANNONS
|

Kvart i tio på tisdagskvällen fick SOS det första samtalet från en boende i Mölnlycke. Inringaren kände en röklukt men visste inte var den kom ifrån.

Under följande timmar fortsatte flera ringa in till räddningstjänsten och SOS om en röklukt som spred sig över Göteborgsområdet.

– Vi letar på flera fronter i detta nu men vi har ingen aning om vad det rör sig om än, säger larm- och ledningsoperatör Christer Dyrfelt vid 23-tiden till GP.

Vid midnatt meddelade räddningstjänsten att de avslutat sin insats efter att de inte hade hittat någonting.

– Vi har varit ute och letat i timmar och som det är nu så har vi inget att gå på. Vi har åkt i alla områden folk har larmat om, säger Christer Dyrfelt.

ANNONS

På onsdagsmorgonen hade räddningstjänsten fortfarande inte kunnat lokalisera var röklukten kom ifrån.

– Vi var ute vida omkring men fann inget. Men det var förmodligen bara någon som eldade någonstans. Det är inte vanligt att folk reagerar så starkt på lukten av brandrök, men det var väl för att ingen visste var det kom ifrån som folk blev lite oroliga, säger Joakim Hallin, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

ANNONS