Festligt värre på 40-årsjubileet

Kareby SPF Festernas fest lär ju vara den årliga återkommande Nobelfesten, men i år när Kareby SPF firade 40-årsjubileum så vete sjutton…  Okej då, men som god tvåa kom vi nog i alla fall.

Vackert dukade bord, klirrande glas levande ljus och vita linnedukar dagen till ära . Festligt värre!

Och all den goda maten, fruktigt färgglad aptitligt upplagd och levererad från den välsorterade närbutiken.

Kaffe, tårta, lottförsäljning med fina priser. Gemenskap och trivsel. Och Duo-Komp som underhöll fick verkligen göra skäl för maten, de fick jobba övertid.

Gösta Sköldén läste upp en historik över de flydda 40 åren, hur några vänner/grannar startade föreningen och som nu vuxit till dagens långt över hundra medlemmar. Vi skänker en tanke till dem som kom på iden Selma, Greta, Bojan och Oskar. Kanske var det fler.

Hur gick Era tankar? Satt ni å´ drack kaffe en råkall dag med grovkornig marssnö, eller hade kanske vårsolen tittat fram och lockat upp tussilagon vid stugknuten ja vara som det vill med det, huvudsaken var att ni bildade en förening som vi 40 år senare, har glädje av och där vi varje månad får träffa trevliga rejäla människor!

Vi som var med på festen tackar alla som gjort denna sammankomst möjlig. Allt planerande, alla inköp, dukning ( med påföljande avdukning inte minst) ja allt arbete som ligger bakom glöms ofta bort av oss som sitter där och njuter utan att ha bidragit med mer än våran närvaro!

Utan erat engagemang hade festen inte blivit vad den var! En trevlig dag. En dag att minnas.

Carin Kjellman